[vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces” desctop_mb=”margin-lg-120b” desctop_md_mb=”margin-md-90b” tablets_mb=”margin-sm-30b” mobile_mb=”margin-xs-15b”][vc_column][awa_banner style_animation=”style2″ style=”center_content” overlay=”yes” title=”Afstudeerproject voor Communicatie & Multimedia Design” subtitle=”(2014/2015)” image=”248″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_single_image image=”246″ img_size=”large”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_column_text]Naar eigen invulling een concept verzinnen dat een probleem aan het licht kan brengen of oplossen, dat was de opdracht. Ik heb hierbij gekozen een concept te maken voor androgyne (het vertonen van zowel vrouwelijke als mannelijke eigenschappen in een persoon) jongens van 13 tot 21 jaar die zichzelf niet kunnen of durven uiten.

Hier kwam een onderzoek uit naar androgynie bij mannen en een concept voor een online webserie die de jongens ondersteund. In deze webserie werkt elke aflevering een jongen naar zijn droom toe onder begeleiding van een coach en kunnen de kijkers zijn reis volgen.

Het onderzoek en de rapportage zijn hier te lezen en te downloaden: Androgynie bij mannen[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Samenvatting rapportage

In Nederland zijn er geen concepten voor jongens met hobby’s, gedrag of uiterlijk dat door andere mensen vaak als vrouwelijk wordt gezien. Deze androgyne jongens van 13 tot 21 jaar passen zich vaak aan op het beeld van de man dat de maatschappij heeft. Hierdoor kunnen zij zich niet uiten, wordt hun zelfvertrouwen lager en spijbelen ze mogelijk sneller van school om het pesten te vermijden.

Om deze jongens te helpen zichzelf te uiten is er onderzoek gedaan naar de problemen rond de negatieve aspecten van vrouwelijk-zijn, de androgynie bij mannen in de modewereld en de bekendheid van androgynie in Nederland.

Zo staat vrouwelijkheid gelijk aan zwakte en als een man dit vertoont verlaagd hij zijn reputatie, is androgynie in de modewereld al jaren aanwezig en is androgynie in Nederland niet bekend.

Met een enquête is de vrijetijdsbesteding van jongeren tussen de 13 en 21 jaar in Nederland onderzocht. Deze tijd brengen ze vooral thuis door op het internet.

Met dit onderzoek is een concept ontworpen voor een webserie voor jongeren van 13 tot 21 jaar over de jongens.


Afbeelding website van: Communicatie & Multimedia Design – Avans Breda

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]